Kinderen

Voor kinderen

Binnenkort ga jij voor het eerst naar GROEI Samen toe. Bij GROEI Samen werken mensen die jou kunnen helpen met de dingen die jij lastig vindt. Het kan zijn dat je vaak angstig bent of snel boos wordt. De mensen die bij GROEI Samen werken kunnen onderzoeken hoe het komt dat je bijvoorbeeld snel boos wordt. Ook kunnen zij jou trucjes leren om met jouw probleem om te gaan. Vaak ga je samen met de kinder- en jeugdpsycholoog van GROEI Samen praten, doe je testjes of spelletjes. Ook praat de kinder- en jeugdpsycholoog van GROEI Samen soms met jouw ouders of verzorgers. De kinder- en jeugdpsychologen van GROEI Samen hebben veel over het gedrag van kinderen geleerd. Zij vinden niks gek. Je mag alles vertellen wat je zelf graag wilt. Een ander woord voor kinder- en jeugdpsycholoog is therapeut.

Hieronder lees jij over de verschillende soorten van hulp

Samen met de therapeut ga je aan de slag met het herkennen van je eigen emoties en gedachten. Je leert onderzoeken welke invloed jouw gedachten hebben op je gevoel en hoe je vervolgens je gedachten kunt veranderen om je beter te voelen.

Door in kleine stapjes dingen te doen waar je bang voor bent, zul je merken dat je angsten verminderen.

Met een uitgebreid werkboek en verschillende oefeningen leer je positiever te denken over jezelf, waardoor je zelfvertrouwen groeit.

Wanneer je iets vervelends hebt meegemaakt. kan je hier soms nog last van hebben. De therapeut zorgt er met een speciale techniek voor dat je je na een nare gebeurtenis weer fijner voelt.

Samen met de therapeut ga je uitzoeken hoe je een goede eigenschap van jezelf kan inzetten om beter te leren omgaan met een specifieke situatie in je dagelijks leven, die je nu veel moeite kost.

Je leert jezelf en alles wat hierbij hoort beter kennen en groeit in je zelfvertrouwen.

Psycho-educatie betekent uitleg geven over problemen of stoornissen. Met deze uitleg leer je jezelf beter begrijpen, maar ook je ouders en broertjes of zusjes zijn welkom. 

Bij deze therapie leer je wat emoties zijn, je bewust worden van je eigen emoties en hoe je je emoties de baas kan blijven in moeilijke situaties.